ко правителството не реши само да си тръгне, то не

...
ко правителството не реши само да си тръгне, то не
Коментари Харесай

Искрен Веселинов за Конституцията: Можем да пропуснем сериозен шанс за промяна

ко държавното управление не реши единствено да си тръгне, то не виждам капацитет да бъде свалено. Неговият небосвод е март. А дали ще се разяснява Конституцията по това време или други закони, нещата не се трансформират всъщност. Страхувам се обаче, че българското общество ще пропусне един сериозен късмет за смяна. Това сподели в студиото на съпредседателят на "Обединени патриоти " Искрен Веселинов.

"Конституцията от посткомунистическата партия Българска социалистическа партия беше направена по този начин, че да не може да се трансформира. Този главен закон ражда систематични недостатъци ", означи още той.

По думите му измененията в правосъдната система и планът за понижаване броя на депутатите не могат да се осъществят без Велико Народно заседание.

"Конституция напук не може да се направи. Никой не счита да натрапва на българските жители смяна в главния закон ", безапелационен е депутатът.

Във връзка с компетентността на комисията, която ще преглежда измененията в Конституцията, Искрен Веселинов уточни, че въз основата на експертни мнения и на конституционалисти, тя ще каже има ли право нормално Народно събрание да промени Конституцията. Конституционалисти ще бъдат привлечени в работата на Комисията ", уточни още той.

Веселинов разяснява още и скорошната аудиенция на министърът на защитата Красимир Каракачанов в Съединени американски щати, както и обвиняванията, че страната ни е изгубила поддръжката на Щатите и в името на това да я завоюва още веднъж, е подготвена да подписа "каквато и да било договорка ".

"Това е само посещаване за всички времена на български боен министър в Пентагона. За първи път военният министър на Съединени американски щати посреща българския си сътрудник на това равнище. Това е израз на внимание от страна на Щатите ", уточни Веселинов.

"Няма договорка, не може да има договорка. Самото решение на Народно събрание приказва за една ескадрила. Това значи, че би трябвало да бъдат добити още осем изтребителя. Това обаче няма да се случи в този мандат. Процедурата по диалога би трябвало да стартира. Правителството няма да задължи българите с още една покупка, само че тя би трябвало да се случи, тъй като не може да пазим небето си с половин ескадрила ", уточни той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР