КНСБ, съвместно с колегите си от КТ Подкрепа изготвят предложения,

...
КНСБ, съвместно с колегите си от КТ Подкрепа изготвят предложения,
Коментари Харесай

КНСБ и КТ "Подкрепа" искат индексация на доходите с процента на инфлацията

КНСБ, взаимно с сътрудниците си от КТ " Подкрепа " изготвят оферти, които ще дадат още в първия работен ден на новите депутати от 48-то Народно събрание. Исканията им са за индексация на приходите с % на формалната инфлация от началото на годината.

По данни на синдикалната организация в частния бранш досега заплатите са увеличени със 17 %, в бранша на услугите с 15, само че звената, които са на държавна издражка изостават съществено в това отношение. Ако настояванията на сидикатите не бъдат чути от служебното и новото постоянно държавно управление, се приготвят проведени протестни дейности.

Днес в Пловдив членове на КНСБ блокираха за час придвижването на основен бул. във връзка Международния ден на достойния труд.

" Смятаме, че пред 23-та година би трябвало да има нарастване сред 12 и 15 % и минималната заплата да стане 850 лв.. Тя е тъкмо половината на междинната заплата за 22-ра година, както споделя директивата на Европейски Съюз. Това са основните претенции. Към тях имаме и едно обществено искане - да усвоим обсега на хората, които получават помощи за отопление, те са към 300 хиляди фамилии. На второ място желаеме да бъдат непокътнати енергийните обезщетения за небитовите клиенти. Като по този метод могат да бъдат непокътнати работните места. Ако тази отплата изчезни, бизнесът твърди, че сред 80 и 100 хиляди души единствено за месец-два ще бъдат освободени ", сподели Пламен Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР