КНСБ-Русе и Областната управа в крайдунавския град ще отбележат съвместно

...
КНСБ-Русе и Областната управа в крайдунавския град ще отбележат съвместно
Коментари Харесай

КНСБ и Областна управа – Русе ще отбележат съвместно Световния ден за безопасност и здраве при работа

КНСБ-Русе и Областната администрация в крайдунавския град ще отбележат взаимно Световния ден за сигурност и здраве при работа.

Девете институции ще положат цветя пред паметната плоча на постройката на Инспекцията по труда на 28 април. Това бе конкретизирано на среща сред регионалния шеф Анатоли Станев и президента на КНСБ Пламен Димитров. В самодейността годишно се включват и представители на Община Русе.

На 28 април всяка година цялата международна общност показва почитта и солидарността си към починалите и потърпевшите при трудови злополуки и техните фамилии. Статистиката сочи, че всяка година към 2 милиона служащи умират заради трудови злополуки или професионални заболявания. Ежегодно се записват по 270 млн. трудови злополуки и 160 млн. професионални болести. Същевременно загубите от трудови контузии, смъртни случаи и професионални заболявания възлизат на над 4% от международния БВП.

По време на днешната среща, на която взе участие и регионалният координатор на КНСБ Боянка Димитрова, бяха дискутирани и други тематики, свързани с активността на организацията. Сред тях бяха обезщетенията за бизнеса, мигрантския поток, както и вероятно ново повишаване на минималната работна заплата. Припомняме, че от КНСБ неотдавна лансираха концепцията за минимална работна заплата в размер на 850 – 870 лв. през 2023 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР