Книжата на най-голямата германска имотна компания Vonovia поевтиняват с над

...
Книжата на най-голямата германска имотна компания Vonovia поевтиняват с над
Коментари Харесай

Германски имотен гигант отчете най-голямата загуба в историята си

Книжата на най-голямата немска имотна компания Vonovia поевтиняват с над 6% откакто компанията разгласи най-голямата загуба от основаването си за 2023 година, предава Reuters и добавя, че това е следващият знак за напън в имотния бранш.

Германските имотни компании минават през огромна смяна след края на ерата на евтините пари, която докара до 10-годишен взрив на имотния пазар. Vonovia е измежду най-тежко засегнатите компании.

Загубата от 6.76 милиарда евро е над 10 пъти по-голяма от тази през 2022 година, която възлезе на 669.4 млн. евро. Двете поредни години на загуба са поврат след годините на постоянни облаги в мощния за имотния пазар интервал.

Загубата е регистрирана, откакто Vonovia намали цената на портфейла си от над 500 хиляди жилището с 10.7 милиарда евро, или 11.4%, до 84 милиарда евро.

Сривът е най-големият, който сме виждали в миналото “, съобщи основният изпълнителен шеф Ролф Бух пред публицисти в четвъртък вечерта. Той означи признаци на стабилизиране, само че добави: „ Не съм оракул “.

Данните свидетелстват за рецесия в целия бранш, белязана от изпаднали в неплатежоспособност компании, спад на покупко-продажбите, намаляващи цени и стесняване на работните места в строителството.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР