Книгата на Джузепе Консоло обезсилва окончателно всички аргументи на привържениците

...
Книгата на Джузепе Консоло обезсилва окончателно всички аргументи на привържениците
Коментари Харесай

Георги Първанов: Книгата на Джузепе Консоло обезсилва окончателно всички аргументи на привържениците на „българската следа“ в атентата срещу папа Йоан Павел II

Книгата на Джузепе Консоло обезсилва дефинитивно всички причини на последователите на „ българската диря “ в атентата против папа Йоан Павел II. Това съобщи по време на формалното показване на печатното издание „ Атентатът против папата. Истинската история “ в СУ „ Св. Климент Охридски “ президентът на Р България (2002-2012) Георги Първанов.
 snimka-1  sn-4  sn-3
„ Книгата е извънредно забавна, написана увлекателно, аргументирана, има собствен присъщ жанр. Тя е мощна с това, че обстоятелствата са събрани обхватно, само че още по-силна я прави нейния бездънен, безпощадно прецизен разбор освен на самия правосъден развой, само че и на това, бих споделил, безпощадно време, в което той се състоя. Затова показвам своята благодарност към професор Консоло, освен за неговия висок професионализъм, само че и за мъжеството и мощния темперамент, за тази непоколебима увереност, която той имаше по време на процеса против Сергей Антонов. Апелирам тази книга да се прочете от доста хора, с цел да се види и това, че по никакъв начин не е било елементарно по това време да се поеме един подобен ангажимент, какъвто професор Консоло пое, защитавайки Антонов и България “.

По време на представянето на книгата Първанов напомни и елементи от визитата на папа Йоан Павел II в България. „ Помня доста добре, че организирахме един доста динамичен диалог. По време на него той сподели една фраза, която аз тогава си разреших да оглася, нарушавайки ненапълно канона на дипломатическия протокол. Тезата на папата беше безусловно, че това обвиняване против българите е една клевета, една неправда, една лъжа “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР