Книгата Европа: краят на играта дава удивителен портрет на окаяното

...
Книгата Европа: краят на играта дава удивителен портрет на окаяното
Коментари Харесай

Иван Гранитски за книгата Европа: краят на играта: Портрет на окаяното състояние на днешна Европа

Книгата " Европа: краят на играта " дава изумителен портрет на окаяното положение на днешна Европа в политически проект.

Това сподели пред БНР издателят Иван Гранитски, който показа в предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт " на БНР книгата на Улрике Геро и Хауке Риц.

В началото на новото хилядолетие концепцията за цялостна и свободна Европа (Europe whole and free) избледня толкоз бързо, колкото беше провъзгласена 10 години по-рано. Европа от ден на ден губи своята самостоятелност, първо в интелектуално и културно отношение, а по-късно и на процедура, т. е. политически, геостратегически и стопански, счита издателят.

Днес макар единния пазар и еврото Европейски Съюз към този момент не е в положение да пази даже най-основните си ползи, като енергийната продоволствена сигурност. Войната унищожи фантазията за обединена и мирна Европа, която би преодоляла разграничителните линии на две международни войни и на Студената война, в това число Желязната завеса, в случай че се простреше от Лисабон до Владивосток, от Шербур до Санкт Петербург, означи Иван Гранитски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР