Книгата е сърцето библиотеката, ако това е истинската й функция.

...
Книгата е сърцето библиотеката, ако това е истинската й функция.
Коментари Харесай

Библиотеката с бюджет близо 1 млн. лв.: Красива сграда с мухлясали книги

„ Книгата е сърцето библиотеката, в случай че това е същинската й функционалност. Дали е по този начин в новото украшение на Бургас? В едно от най-рекламираните места в града, се оказва, че съхранението на книгите не е приоритет. Част от тях са мухлясали. Няма по какъв начин да се поддържат, тъй като пари за препарат от 120 лева няма. Бюджетът от близо 1 млн. лева отива главно за заплати за личния състав. А влагата в две от хранилищата може да докара до заразяването на другите книги “, разгласи вторият в листата с претенденти за общински съветници с преференция 102 - Иван Иванов от Политическа партия СЕК с номер 3 в бюлетината.

След като се натъкнал на голям брой книги по чиито корици и страници прогресивно се развива плесен и дружно с управлението на библиотеката се пробвали да схванат повода, се оказало, че хранилищата се нуждаят от влагоуловители за близо 20 хиляди лв., само че за тях в бюджета на библиотеката няма средства “, разяснява Иванов.

За новата библиотека, за свършеното в локалния парламент на Бургас и за плановете, по които би трябвало да се работи от ден първи в Общинския съвет, чейте какво показа Иван Иванов в звуковия файл:

Лошо проектантско решение, евентуално е и неналичието на каквито и да било отварящи се прозорци в цялата постройка, макар изцяло остъклената визия.

„ Библиотека, без грижа за живота на книгите припомня на първокласна гробница. След диалог с директорката стана ясно, че от близо 50-те чиновници, тя не е разпоредила те да слизат по график в хранилищата с цел да отделят книгите, с цел да може да не бъдат инфектирани най-малко здравите измежду тях. “, сподели претендентът за общински консултант на Политическа партия СЕК, Иван Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР