Кметството на Мадрид обяви, че ще нареди да бъдат затворени

...
Кметството на Мадрид обяви, че ще нареди да бъдат затворени
Коментари Харесай

Испания, Португалия и Франция затягат мерките против коронавируса

Кметството на Мадрид разгласи, че ще подреди да бъдат затворени терасите на питейните заведения и заведенията за хранене в испанската столица поради епидемията от новия ковид, съобщи Франс прес.

Освен това кметът Хосе Луис Мартинес-Алмейда предложи на питейните заведения и заведенията за хранене напълно да затворят, като негов представител акцентира, че това е единствено рекомендация, а не заповед.

Според испански медии чака се от на следващия ден в региона на Мадрид да бъдат затворени всички питейни заведения, заведения за хранене и магазини с изключение на супермаркетите и аптеките, отбелязва Ройтерс.

След Италия Испания е втората тежко наранена от ковид европейска страна с над 3000 инфектирани и 84 умряли, а най-вече случаи има в региона на Мадрид. В Испания към този момент са затворени учебните заведения и музеите, не се позволява влизането в испанския пристанища на круизни и туристически кораби, идващи от Италия, не се одобряват и полети от Италия.

Правителството на Португалия разгласи положение на паника, с цел да може да активизира Гражданската отбрана, полицията и армията в напъните за преодоляване на епидемията от новия ковид, съобщи Франс прес.

"Министрите на вътрешните работи и на опазването на здравето взеха решение да разгласят паника в цялата страна, с цел да могат Гражданската отбрана и силите за сигурност да са подготвени да се намесят ", разгласи социалистическото държавно управление в изказване след протеклото през миналата нощ съвещание на кабинета.

За ограничение на разпространяването на ковид държавното управление на Португалия предприе редица изключителни ограничения като затваряне на забавачниците, учебните заведения и университетите за минимум един месец. Работещи, на които ще се наложи да останат в къщи, с цел да се грижат за децата си, ще получават две трети от заплатата си, като сумата ще се поделя сред работодателя и страната.

Освен това се затварят краткотрайно нощните клубове, на пасажерите от туристически кораби се не разрешава да слизат в португалски пристанища, а визитите в старешки домове се преустановяват.

Собствениците на питейни заведения и заведения за хранене ще би трябвало да понижат потенциала на залите си с една трета, с цел да не се постанова клиентите да седят прекомерно близо едни до други. По същата причина комерсиалните центрове и супермаркетите ще би трябвало да лимитират посещаемостта.

По публични данни от през вчерашния ден в Португалия са доказани 78 инфектирани с новия ковид от общо 637 съмнителни случая. Починали няма.

Френският министър председател Едуар Филип разгласи, че държавното управление намалява от 1000 на 100 души позволения предел за всеобщи събирания във Франция, с цел да се спре разпространяването на ковид. Забраната за събирания над 100 души влиза в действие неотложно и важи за цялата територия на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР