Кметицата на София Йорданка Фандъкова няма намерение да строи общински

...
Кметицата на София Йорданка Фандъкова няма намерение да строи общински
Коментари Харесай

Спаси София: Фандъкова абдикира, нима ще даде за всеки нов паркинг да се построи по един мол?

Кметицата на София Йорданка Фандъкова няма желание да строи общински паркинги. Вместо това ще дава общински терени на частници, които ще вършат паркинги, само че също по този начин и ще строят – жилищни, офис и търговски здания, а по закон при такива градежи е наложително да има очакван паркинг. Това твърди в собствен пост във Фейсбук неправителствената организация " Спаси София ".
Твърдението касае оповестеното от ГЕРБ до Столичния общински съвет предложение стратегия за създаване на паркинги в столицата. Според публично казаното, ще се вършат бyфepнитe пapĸинги поради мeтpoтo, като дo мoмeнтa ca изгpaдeни шecт зa 2500 мecтa, a c тpeтaтa линия нa мeтpoтo ce изгpaждaт oщe тpи зa 650 aвтoмoбилa - нa Coфийcĸия oĸoлoвpъcтeн път мeждy Oвчa ĸyпeл и Гopнa бaня, нa yл. " Цeнтpaлнa " и нa бyл. " Moнтeвидeo ". Πлaниpaнo e и дoвъpшвaнe нa пapĸингитe пo пъpвaтa линия нa мeтpoтo - нa бyл. " Г.M. Димитpoв ", в " Люлин ", " Mлaдocт " и нa бyл. " Джeймc Бayчep ". Ще има ceдeм бyфepни пapĸингa c пyбличнo финaнcиpaнe.
„ Спаси София ” обаче се концентрира върху втората част на програмата. Засега предложенията по тази част са две – общината да дава право на градеж за нова постройка в подмяна на създаване на паркинг и градеж на многоетажни паркинги с основаване на срочно и възмездно право за градеж за терен, предназначен за паркинг. Заради това „ Спаси София ”, която съумя да вкара Борис Бонев в Столичния общински съвет, смята че има абдикация от отговорности.
„ Частникът, а не Общината ще дефинират изискванията за паркиране, което е заплаха за високи цени, празни паркинги и цялостни тротоари. Схемата е остаряла и добре изпитана във времето процедура за разпределяне на апетитни общински парцели на близки хора. Строежът на частна постройка върху общински терен отваря необятно вратата за бъдещо изкупуване на терена на оскъдна цена. Това ще задълбочи в допълнение тежкия проблем с незадоволителните общински терени за обществена инфраструктура – улици, градини, паркинги, детски градини и други ”, предупрежават от „ Спаси София ”. И питат – белким би трябвало за всеки паркинг да се дава позволение да се построи мол?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР