Кметицата на Красно село“ Росина Станиславова е в конфликт на

...
Кметицата на Красно село“ Росина Станиславова е в конфликт на
Коментари Харесай

КРАЙ: Скандалната кметица на Красно село е аут от поста си

Кметицата на „ Красно село “ Росина Станиславова е в спор на ползи, постанови Върховният административен съд, откакто отхвърли касационната тъжба на Станиславова против решението на Административен съд – София-град, удостоверило Решението на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).

Росина Станиславова обжалваше решението на магистратите в столица с аргумента, че е постановено в несъгласие с материалния закон, позволени основни нарушавания на индустриалните правила и недоказаност – касационни учредения по Административнопроцесуалния кодекс. Но не мина. 

Станиславова стана клиент за следствие от КПКОНПИ откакто се оказа, че като лице, заемащо висша обществена служба е сключила трудов контракт № РКС20-СП-РД-15/01/29.05.2020 година в собствен частен интерес със обвързваното с нея лице, щерка си Г. С.

За това КПКОНПИ й наложи санкция в размер на 5000 лв. и лиши в интерес на Столична община сумата от 121,59 лв., получени от щерка й.

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и е съображение тя да бъде освободена като кмет на „ Красно село “.

Това не е единственият случай, в който Росина Станиславова е уличавана в спор на ползи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР