Кметът Йорданка Фандъкова няма легитимността да взима сама толкова важно

...
Кметът Йорданка Фандъкова няма легитимността да взима сама толкова важно
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Фандъкова няма легитимността да вдига данъците

Кметът Йорданка Фандъкова няма легитимността да взима сама толкоз значимо решение като повдигане на налози. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в утринния блок на Нова телевизия " Здравей, България ". Той изясни, че столичният градоначалник беше определен на локалните избори с прекомерно дребна разлика, с цел да си разрешава сходни еднолични дейности.

" Това решение би трябвало да бъде взето от общинските съветници в СОС, а не от кмета и администрацията, съобщи той. - Преди това трябваше да го обсъдим по комисиите, да чуем разнообразни отзиви и да преценим. А не да чуем от кмета и администрацията какво са решили и следва да бъде гласувано ".

Според Калоян Паргов, методът на ръководещите в Столична община е сгрешен. " Получаваме още от същото - като в предходния мандат, разяснява той. - Ако желаеха да подходят професионално, трябваше от началото на идната година да стартираме разискване на разнообразни данъчни ставки в комисиите в СОС. И в края на идната година, откакто жителите са били осведомени и изцяло наясно, измененията да бъдат включени в бюджета за 2021-ва. Какво се случва в този момент? Набързо, след две идни разисквания ще осъмнем на Нова година с по-високи налози и със сериозното подозрение, че те ще реализиран задачата, за която претендират вносителите - по-чист въздух в София и възстановяване на инфраструктурата в кварталите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР