Кметът участва в конференция на мрежата на балканските градове в

...
Кметът участва в конференция на мрежата на балканските градове в
Коментари Харесай

София ще бъде домакин на Mеждународна конференция за климата на мрежата В40

Кметът взе участие в конференция на мрежата на балканските градове в Атина

" София е водач в развиването на енергийни планове за зелена промяна в България и мотор за развиването на стопанската система на страната. Въпреки рецесията през последната година ускорихме проекти ни, ориентирани към зелена промяна и обезпечаване на възобновими източници на сила ”, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в конференция B40 в Атина. Мрежата на балканските градове бе основана преди 1 година с присъединяване на 25 общини от 11 страни с 55 млн. души население.

В рамките на конференцията кметът Фандъкова организира срещи с кметовете на Атина, Истанбул, на фотографията до нея, Сараево и Подгорица.

През 2023 година София ще бъде хазаин на Международна конференция за климатичните промени. Тя ще бъде проведена дружно с мрежата В40. За това се схванаха кметът на София Фандъкова и кметът на Атина Костас Бакоянис, който е ръководител на мрежата В40 за тази година.

София продължава да бъде градът, който притегля вложения, обезпечава непоклатимост и сигурност за бизнеса, а най-бързо разрастващият се бранш в стопанската система й са осведомителните и информационните технологии, акцентира кметът ни.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР