Кметът Стойчо Баненски връчи на легендарната скиорка Дебора Компаньони Почетен

...
Кметът Стойчо Баненски връчи на легендарната скиорка Дебора Компаньони Почетен
Коментари Харесай

Кметът Стойчо Баненски връчи на легендарната скиорка Дебора Компаньони „Почетен знак на Банско“

Кметът Стойчо Баненски връчи на именитата скиорка Дебора Компаньони „ Почетен знак на Банско “ за нейния принос за разпространение на Банско като зимна дестинация. Това стана през вчерашния ден на церемонията по тържествено разкриване на ски сезона. " Връчваме този знак на изявени персони в региона на културата и спорта от България и други страни. Като притежател на този знак, Вие ще бъдете в компанията на едни от най-известните в света скиори и сноубордисти ", акцентира кметът.
В приветствието си във връзка откриването на сезона, Стойчо Баненски акцентира напъните на общинското управление и туристическия отрасъл за одобряването на Банско като целогодишна туристическа дестнация.
С пожелания за здраве, мир, успокоение, снежна зима и доста триумфи, кметът публично разгласи стартът на зимен сезон 2023 / 2024 година, чийто церемониален старт бе даден с доста песни и танци, вкусни бански гозби, радостно въодушевление и луксозна заря,
В церемонията участваха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, Зарица Динкова – министър на туризма, Николай Изов – ректор на НСА и Мая Христоскова –директор на „ Юлен “ АД. Италианката Дебора Компаньони - трикратна олимпийска шампионка, победител в три старта от международните шампионати по ски и златен медалист на 16 старта от Световната купа по ски, бе почетен посетител на откриването на сезона дружно със международната звезда на ски спорта, легендата и дипломат на Банско Марк Жирардели - петкратен притежател на Световната купа.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР