Кметът Стефан Радев бе гост на тържественото награждаване на военнослужещи

...
Кметът Стефан Радев бе гост на тържественото награждаване на военнослужещи
Коментари Харесай

Кметът връчи почетен плакет на сливенската Военна болница в Сливен по случай 100-годишнината

Кметът Стефан Радев бе посетител на тържественото награждаване на военнослужещи и цивилни чиновници от състава на военната болница в Сливен. Тази година лечебното заведение, което е част от структурата на Военномедицинска академия, празнува 100-годишен празник. В приветствието си към началника на болничното заведение полк. доктор Илиян Комитов, медицинските екипи, посетители и другари градоначалникът означи, че за сливналии лечебното заведение е горделивост и през миналите 100 години са доста хората, съдействали за неговото развиване, одобряване като база за лекуване. Той изрази удовлетворение, че през днешния ден лечебното заведение продължава да се обновява и развива.

„ Една от лечебните заведения, гръбнак в системата на опазването на здравето, освен в Сливен, а и в Югоизточна България. Заслужавате голямата ни признателност за всичко, което сторихте по време наCOVID-пандемията! Тогава Военна болница-Сливен се прояви като един от стожерите и очакванията за всички нас, че ще оцелеем и ще преминем през този пъкъл. Дължим го на вас, които работихте и продължавате да работите тук. Огромно благодаря! “, съобщи още кметът Стефан Радев. По случай юбилея и за принос в развиването на здравните грижи и опазването на здравето в общината, той връчи почетен плакет на полк. доктор Комитов. Кметът подари икона на Св. Йоан Рилски на реновираното инфекциозно поделение към военната болница. Икона на инфекциозното поделение подари и ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който бе измежду формалните посетители на награждаването.

На собствен ред началникът на МБАЛ-Сливен към Военномедицинската академия полк. доктор Илиян Комитов благодари за оказаната чест. Той изрази признателност към управлението на Военномедицинската академия за поддръжката и оценката, за работата и виновното отношение на неговите сътрудници, на целия персонален състав на болничното заведение и медицинските пунктове във военните формирования.

„ Всичките реализирани резултати в работата ни, не биха били вероятни без най-важното – човешкия капитал. Благодаря за вашата отдаденост, човешко отношение, емпатия, професионализъм и подготвеност! “, съобщи още началникът на лечебното заведение.

Честването на бележитата годишнина стартира с освещаване и разкриване на ремонтираната постройка на отделението по инфекциозни заболявания към болничното заведение. Събитието почетоха министърът на защитата проф. Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, началникът на Военномедицинска академия генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, зам.командирът на сухопътните войски военачалник Николай Караиванов, шефове на лечебни заведения и медицински екипи.

Сградата на инфекциозното поделение е издигната през 1977 година Обновяването й стартира през 2020 година Реновирането й е съгласно най-съвременните стандарти за работа в инфекциозна среда, с нулеви нездравословни излъчвания за въздух и вода. Тя е измежду дребното болнични структури в страната за лекуване на инфекциозно заболели, която обезпечава оптимален комфорт за пациентите и личния състав.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР