Кметът на южния украински град Мелитопол е бил освободен от

...
Кметът на южния украински град Мелитопол е бил освободен от
Коментари Харесай

Освободиха кмета на Мелитопол, Зеленски му звънна веднага

Кметът на южния украински град Мелитопол е бил освободен от съветската войска, похвали се самият Иван Фьодоров на украинския президент Володимир Зеленски.

Двамата организираха телефонен диалог, от който обаче не излиза наяве дали стартирането му е било плод на договаряния и персонално покровителство от страна на президента.

Зеленски му сподели, че се радва доста, че го чува жив и здрав, а освободеният кмет му изясни, че му трябват ден-два, с цел да се възвърне след претърпяното, а по-късно бил подготвен да извършва неговите команди.

" Ти си мужик, воин, доста съм благополучен, че си с нас. Глас на жив човек ", му сподели президентът.

" Благодаря, че не ме изоставихте ", отговори кметът и изрече нецензурни думи по адрес на руснаците, а Зеленски добави: " Ние не изоставяме нашите ".

Кметът бе отведен предишния петък от съветски бойци по съмнения на проруските сепаратисти, че е финансирал " екстремистка организация ".

" Генералната прокуратура " на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна Луганска национална република заяви тогава, че е завела наказателно дело против Фьодоров по съмнения, че е " оказвал финансова и друга помощ " на украинската националистическа организация " Десен бранш " за " осъществяването на терористични закононарушения против мирните поданици на Донбас ", заяви тогава ТАСС.

Русия назначи на мястото на арестувания Галина Данилченко за краткотраен кмет. Преди това тя е била народен представител в градския съвет на Мелитопол от украинската проруска партия " Опозиционна платформа - За живота ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР