Кметът на Враца Калин Каменов съобщи официално името на инвестирора,

...
Кметът на Враца Калин Каменов съобщи официално името на инвестирора,
Коментари Харесай

Калин Каменов съобщи официално името на инвеститора, който ще изгради голям завод във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов заяви публично името на инвестирора, който ще построи огромен цех във Враца. Това е немската компания "МД Електроник ГмбХ ", която към този момент е утвърдена за Сертификат клас А от българската организация за вложения, научи организация BulNews.bg.
Това е следващата стъпка към създаване на техния цех в града. Фирмата към този момент е внесла своите документи за капиталов интерес в община Враца.
На постоянната сесия на общинския съвет през декември се чака да бъде утвърден договорът за продажба на близо 80 декара сред кв. “Сениче” и кв. “Кулата”. Самият контракт ще бъде подписан в първите дни на януари 2019, когато и представители на компанията ще дадат конференция във Враца, заяви Каменов.
"МД Електроник " създава автомобилни кабели за транспорт на информация. Фирмата работи на 3 континента.
В първата фаза от плана си в града под Околчица, тя ще наеме най-малко 300 индивида, като са планували и разширение до 1000 индивида.
"Техният бизнес изисква повече хора, само че разширението зависи основно от трудовия пазар в нашия район. Ако има можещи и искащи да работят хора – те ще се разрастват ", разясни кметът на Враца.
Самата инвестиция е за близо 22 000 000 лв.. Освен градеж на цех, са планувани цялостното му съоръжение с машини от най-ново потомство, образование на чиновници, в това число подготовка и преквалификация.
"Моето персонално очакване, е че "МД Електроник " ще даде начален подтик за развиване на доста спомагателни дребни бизнеси, които ще допълват и подкрепят тяхната активност. Ще даде убеденост и на други по-големите вложители, които към момента се двоумят дали да дойдат в нашия град. Това пък ще форсира основаването на нова съвременна индустриална зона. Щe върнат доста от работещите в прилежащите обитаеми места врачани в родния град, което ще им спести пътуванията и ще им даде повече пълноценно време в персоналния живот – семейство, другари, занимания ", съобщи Каменов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР