Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Германският посланик: Можем да работим още по-добре във Варна

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Германия у нас Херберт Салбер, който избра морската столица за свое първо посещаване отвън София, след назначението си у нас през по-рано този месец. Заедно с посланика, посетители на общината бяха Андреас Плайнтингер – трети секретар по икономическите въпроси в посолството, и Недялко Неделчев – почетен консул на Германия във Варна.

" По време на диалозите обсъдихме обичайно положителните взаимоотношения освен на национално, само че и на районно равнище с немската страна. Използвах опцията да показва плановете и провокациите пред Варна “, съобщи след срещата кметът Иван Портних. Той уточни, че е срещнал Херберт Салбер с капацитета на новите стопански зони в града.

Обсъдени са били опциите за присъединяване на локалния бизнес в профилирани изложби в Германия, както и методите за още по-добро разпространение на Варна като туристическа дестинация, освен за лятна отмора, а през четирите сезона. По данни на секретаря по икономическите въпроси Андреас Плайнтингер сред 200 000 и 250 000 туристи от Германия са посетили Варна, а в цялата страна техният брой е над 600 000.

„ Радвам се че имам опцията да съм във Варна и да беседвам с кмета Иван Портних. Днес сутринта се срещнах и с вложители от района. Впечатленията ми са, че всичко, което се е случило досега е положително, само че може да бъде развивано и подобрявано още “, сподели дипломат Салбер. Той уточни още, че при встъпването му в служба връзките сред Германия и България са положителни в политическо, икономическо и културно отношение. В отговор на журналистически въпрос, по кое време се чака съставяне на новото немско държавно управление, дипломатът съобщи: „ В новото федерално държавно управление ще има партии, разнообразни от досегашните. Ще бъде комплицирано да се договорят детайлите. Би било добре, в случай че се образува доникъде на декември. Ако това не стане, не би трябвало да бъдем сюрпризирани “, сподели посланикът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР