Кметът на Уорнамбул Тони Хърбърт е бил глобен, след като

...
Кметът на Уорнамбул Тони Хърбърт е бил глобен, след като
Коментари Харесай

Кмет беше глобен заради нарушаване на противоепидемични мерки

Кметът на Уорнамбул Тони Хърбърт е бил санкциониран, откакто е сниман предходната седмица през нощта на основната улица в града, заяви АВС. На нея се вижда по какъв начин кметът пие бира навън в компанията на още няколко индивида.
Снимката беше публикувана бързо в обществените мрежи и докара до полицейско следствие, в резултат на което на градоначалника му е наложена санкция от 1 522 $ за нарушение на разпорежданията, които не разрешават събирането на повече от двама души на едно място и всевъзможни несъществени действия.
В публикувано по-късно документално изказване кметът се извини за случая, който се е случил единствено няколко часа откакто записа видеообръщение към съгражданите си да си останат у дома.
Според Хърбърт, срещата е имала настоятелен темперамент и е съвпадала с уговорките му на кмет.
„ Въпреки това съзнавам, че съм нарушил новите разпореждания за запазване сигурността на обществото ”, се споделя в изказването.
Според представител на полицията, кметът не е единственият санкциониран поради нарушение на ограниченията против разпространяването на ковид.
Тони Хърбърт съобщи, че няма да последва апелите да подаде оставка и че прави оценка посланията за поддръжка от страна на съветници, общността и притежатели на компании, което е засилило решимостта му да си прави по-добре работата.
Припомняме, че и различен австралийски политик беше санкциониран, само че за нарушение на възбраната за пътешестване.
Става въпрос за министъра по въпросите на държавната работа в Нов Южен Уелс, който се е преместил в селската си къща в покрайнините на столицата през март при към този момент настоящата заповед за възбрана на пътуванията. След това, съгласно управляващите, министърът се върнал в Сидни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР