Кметът на Тракия Костадин Димитров приветства участниците и гостите на

...
Кметът на Тракия Костадин Димитров приветства участниците и гостите на
Коментари Харесай

Кметът на „Тракия” приветства участниците в атрактивен фестивал в Лаута

Кметът на „ Тракия ” Костадин Димитров приветства участниците и гостите на фестивала „ Пловдив – античен и безконечен: история, етнология, просвета и изкуство “, който се организира през днешния ден и на следващия ден в парк Лаута.
Прочетете още
„ Пловдив е един от най-древните градове в света и най-старият жив град в Европа. Почти всички исторически столетия са оставили своя дълготраен отпечатък, който през днешния ден виждаме в многочислените монументи на културата от Античността, Средновековието, Възраждането. Именно за това мястото на това атрактивно събитие е тъкмо тук. Искам да Ви поздравя за това, че сте пазители на традициите и духовността ”, съобщи кметът на Костадин Димитров и пожела триумф на петото издание на фестивала.

Всеки път, когато сме тук, усещаме вибрациите на Пловдив, на Филипопол, на всичко, което е било преди нас и сме доста разчувствани, споделиха уредниците.

Чрез възстановки участниците ще опишат за отминали столетия, ще покажат присъщи облекла, оръжия и обичаи.  Днес и на следващия ден парк „ Лаута ” ще се трансформира в сцена на борби и демонстрации на всички аспекти на бита в Античността и Средновековието - храна, питиета, занаяти, музика, танци, пукотевица с лък, езда, борби, етнология и просвета.

В събитието вземат участие близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария.

Фестивалът " Пловдив - античен и безконечен: история, етнология, просвета и изкуство " се провежда от съдружие за исторически възстановки " Филипопол " с финансовата поддръжка на Община Пловдив като част от Културния календар за 2023 година

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР