Кметът на Стрелча Стойно Чачов е заставил около 17 души,

...
Кметът на Стрелча Стойно Чачов е заставил около 17 души,
Коментари Харесай

Кметът на Стрелча заставил 17 служители да подпишат заявления за напускане

Кметът на Стрелча Стойно Чачов е заставил към 17 души, чиновници на разнообразни дирекции в общината, да подпишат заявки за овакантяване без дата през август 2016 година Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Полицията и прокуратурата разбрали за този факт през вчерашния ден, откакто някогашен чиновник на общината, който също подписал заявление, подал сигнал. По думите на Арнаудова това е закононарушение насила. Разпитани са към този момент 10 чиновници на общината, които удостоверяват, че фактически са подписали заявление. Сред тях са хора от обществен патронаж.
До момента заявките не са открити, макар че в общината се правят претърсвания, само че по време на разпитите чиновниците са потвърждавали, че са били заплашвани да подписват тези документи. Заплахата била, че в случай че не сложат автограф могат да изгубят работата си. Следващите дни ще стане ясно дали кметът на Стрелча ще бъде упрекнат.
Арнаудова посочи, че следствията на прокуратурата във връзка с кметовете на Созопол и Златица нямат нищо общо с идните кметски избори в края на годината. Още повече че тези против градоначалниците са от 2017 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР