Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена
Коментари Харесай

 Фандъкова взе участие в срещата на високо равнище C40 в Лондон


Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска взе присъединяване в срещата на високо ниво С40 в Лондон. В рамките на форума тя беседва с кмета на Лондон Садик Хан, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

С40 е мрежа от кметове на близо 100 водещи международни града, които си сътрудничат за осъществяване на незабавните дейности за справяне с климатичните промени.

„ Градовете в Европа могат да имат лидерската роля във въвеждането на по-строги ограничения за запазване на чистотата на въздуха и битката с климатичните промени, съобщи кметът Фандъкова в изявлението си в панела „ Зелени и здравословни улици, визия за бъдещите градове “.

„ Вярвам, че въвеждането на ограничения, основани на проучвания и учредени на данни от разнообразни източници, е пътят към възстановяване на качеството на въздуха в европейските градове “, уточни още столичният кмет. Тя напомни, че София има лична система от датчици за следене на качеството на въздуха и годишно вкарва ограничения за обезпечаване на по-здравословна среда на живот на жителите. Имаме да извървим дълъг път, с цел да забележим резултата от въведените ограничения, и се надяваме посредством тях да реализираме и смяна на настройките на жителите, сподели още Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска. Тя означи, че София е почнала преди 10 години ускорено създаване на метрото и възобновяване на парка на публичния превоз. Над 90% от градския превоз е с Евростандарт 6, а 40% от него е електрически с нулеви излъчвания.

Кметът на българската столица уточни, че София е спечелила място измежду 100 общини, участващи в европейската задача за въглеродно-неутрални градове до 2030 година. Това е добра опция през идващите 8 години София да получи финансиране за проучвания, за нововъведения, както и преимущество при кандидатстването по всички европейски фондове, свързани със Зелената договорка. „ Отличието спомага и подобряването на капиталовата ни среда. сподели Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.  

Кметът на Лондон Садик Хан поздрави Фандъкова за това, че към този момент над 10 години е кмет на столица, както и за напъните ѝ за въвеждане на първата нискоемисионна зона в Източна Европа. Той окачестви работата на столичния кмет Фандъкова в региона на екологията и битката с климатичните промени като „ възхитителни и смели дейности “.

Във форума в Лондон вземат участие още изпълнителният шефът на С40 Марк Уотс, Мария Нейра, шеф „ Околна среда, изменение на климата и здраве “ в  Световна здравна организация, Розамунд Киси-Дебра. Заедно с кмета на София Фандъкова във форума вземат участие зам.-кметът Десислава Билева и координаторът на Програма „ Зелена София “ Елица Панайотова.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР