Кметът на София Йорданка Фандъкова поднесе цветя на бюст-паметника на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова поднесе цветя на бюст-паметника на
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова поднесе цветя на паметника на Христо Ботев в „Борисовата градина“

Кметът на София Йорданка Фандъкова сервира цветя на бюст-паметника на Христо Ботев в „Борисовата градина“ във връзка 146 години от героичната крах на поета бунтовник.

На 2 юни почитаме Ботев и починалите за свободата и независимостта на България. От 11:30 ч. пред бюст-паметника на поета в „Борисовата градина“ се организира тържествена гала с присъединяване на актрисата Силвия Лулчева, мъжки вокален отбор „България“ с диригент Валентин Бобевски и Гвардейският внушителен духов оркестър. Церемонията е част от Календара на културните събития на Столична община.

По мотив паметния ден възпитаници от столични гимназии рецитираха стихове от Христо Ботев в пространството на паметника на Васил Левски. Инициативата „ В пантеона на свободата “ е взаимна на РУО – София-град в партньорство със Столична община и се провежда за трети път. „ В пантеона на свободата “ е израз на всенародната респект, навлизане в същността на българското, изразени посредством силата на словото.

В осъществяванията участваха възпитаници от Първа Английска езикова гимназия, ІІ Английска езикова гимназия „ Томас Джеферсън “, 164. ГПИЕ „ Мигел де Сервантес “, СМГ „ Паисий Хилендарски “, 91. НЕГ „ Проф. Константин Гълъбов “, 9. ФЕГ „ Алфонс дьо Ламартин “, 21. СУ „ Христо Ботев “, СГСАГ „ Христо Ботев “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР