Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви в студиото на Събуди

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви в студиото на Събуди
Коментари Харесай

Няма да увеличават цената на билетчето в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи в студиото на " Събуди се " по " Нова телевизия ", че не се планува нарастване на цената на билета в градския превоз. 

„ Ситуацията в градския превоз е доста тежка. Най-важната задача обаче е повече хора да употребяват превоза. Ако увеличим цената на билета, това значи да откажем хората от използването му ”, изясни тя. Кметът на София разяснява вредите след ураганния вятър у нас.

„ Лошото време продължава към този момент трети ден. Получили сме над 220 сигнали за паднали дървета, клони, ламарини. Всички екипи са мобилизирани и работят непрекъснато. Кодове за мощен вятър е  в мощ и през днешния ден. Молбата ми е да бъдат закрепени всички предмети по балконите ”, сподели Фандъкова. И разясни, че в резултат на бурята има един потърпевш със счупена ръка.  

„ Нека всички бъдем внимателни по време на стихия. Само в парковете са паднали 30 дървета ”, сподели още кметът на столицата.  

Йорданка Фандъкова разяснява и какво е ситуацията с местата в детските градини в столицата.

„ Тази седмица стартира кандидатстването за оповестените свободни места във всички детски градини и ясли в София. През май ще бъде осъществено класирането и тогава ще стане ясно какъв брой деца са кандидатствали и какъв брой са признати ”, изясни кметът.

Целта е до края на 2023 година да се обезпечи места за децата  от 3 до 6 години. Над 42 млн. лева са заложени за строителството на 22 нови детски градини. 14 от тях се чака да бъдат подготвени до края на годината.

Фандъкова увери, че строителството на детските градини върви, колкото се може по-бързо, само че популацията в София се усилва с неимоверни темпове. 

При строителството на детски градини има същинска децентрализация, акцентира Фандъкова.

„ Районните кметове получават финансиране и имат опция да оферират решения. Да, за жалост има региони в които се бавят – като Красно село ”, сподели тя. 

„ Много значимо е да се оказа помощ на хората, които бягат от войната в Украйна. В учебните заведения в София има места. Вече 72 деца са ориентирани към образователни заведения, които са декларирали своята опция да одобряват украински деца ”, добави още Фандъкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР