Кметът на София Йорданка Фандъкова написа във Фейсбук, че детските

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова написа във Фейсбук, че детските
Коментари Харесай

Фандъкова: Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни

Кметът на София Йорданка Фандъкова написа във Facebook, че детските градини и учебните заведения в София няма да бъдат затваряни - това е предлагането на софийския действен щаб, което ще бъде изпратено  до министъра на опазването на здравето и регионалния щаб, които имат пълномощия да вкарват ограничения на територията на общината.

232 са карантинираните паралелки в учебните заведения, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина.

Данните разрешават да продължи досегашната организация на работа - с карантиниране при позитивни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на обособени учебни заведения, при постигане на избраните условия, написа още Фандъкова.

Изключително тревожна е информацията за закъсняване на заплащането на лекари и личен състав от Covid отделенията с повече от 2 месеца. Столична община ще изпрати сигнал до Националната здравно-осигурителна каса за предприемане на незабавни ограничения за погашение на възнагражденията на медицинския личен състав.

Очаквано напрежението измежду лекарите е доста огромно и то на фона на увеличаващия се брой хоспитализации. Към 10 октомври в столичните лечебни заведения се лекуват 1229 пациенти с Covid-19, от които 214 са на интензивно лекуване.

София продължава да е преди всичко по имунизирани жители, само че настоящите данни демонстрират, че броят на искащите да се имунизират понижава сензитивно, показва още Йорданка Фандъкова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР