Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло
Коментари Харесай

Откриха новия участък от бул. „Брюксел към Летище София

Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на превоза Ивайло Московски участваха на алегорична гала по разкриване на пътната връзка от бул. " Брюксел " до Летище София.

Строителството стартира през септември 2016 година Общата стойност на плана е малко над 13 млн. лв.. Проектът включва пряк път до Терминал 2, както и две връзки с Терминал 1. Общата дължина на трасето е 1100 метра. 372 от тях са във въздуха – има построена естакада.

" Това е доста значим обект за София и за връзката с Терминал 2 от позиция на това, че облекчава придвижването в региона. Тази директна връзка от центъра на София към летището икономисва доста тежко придвижване на кв. „ Дружба “ и на бизнес зоната, която се развива изключително интензивно през последните години. Спестява и спомагателни излъчвания, тематика, по която приказваме всеки ден “, съобщи Фандъкова, представена от " Фокус ".

„ Пожелавам безаварийно пътешестване, да внимават водачите. Нека да се преценяват с пътната конюнктура и разпоредбите за придвижване. Надявам се и „ Пътна полиция “ да управлява, с цел да няма катастрофи “, уточни тя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР