Кметът на Смолян Николай Мелемов обяви бедствено положение в кв.

...
Кметът на Смолян Николай Мелемов обяви бедствено положение в кв.
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в част от Смолян

Кметът на Смолян Николай Мелемов разгласи бедствено състояние в кв. " Устово " - ул. „ Александър Стамболийски “, в региона на образувалия се карстов комин и за парцели с идентификационни номера по КАИС.

За преодоляването на бедствието се подхващат следните ограничения:

- не разрешава се достъпа до парцел с идентификационен номер по КАИС 67653.925.7, благосъстоятелност на Димитър Илиев.

- вкарват се краткотрайни ограничавания за физически и юридически лица и еднолични търговци, притежатели и ползватели на обекти и моторни транспортни средства по улица „ Александър Стамболийски “ в региона на оповестеното бедството състояние.

Начало на въвеждане на изключителната конюнктура е 08:00 часа на 31 август, а срокът на деяние е до преодоляването на бедствието или издаване на заповед за анулацията му.

Изпълнението на заповедта е предоставено на инж. Мариана Цекова - заместник-кмет на Общината. „ Колеги геолози се обаждат, с цел да ни оказват помощ. Областният шеф откри компания, която да ни помогне. Днес чакаме експерти геолози от страната. Надяваме се, че все някой ще даде някакво решение ”, съобщи пред Нова инж. Цекова.

Очаква се и мнение на Геозащита-Перник, които са били изпратени на място. Припомняме, че голяма дупка се отвори и погълна част от парцел, печка, пералня и друга мебелировка в квартал “Устово ”. Бездната води към пещера с неподозирани размери. От Общината упорстват страната да отпусне помощ за незабавно проучване.

Собственикът на парцела Димитър Илиев сподели, че е разкрил бездната при започване на юли. Тогава към момента мислил, че просот дребна част от парцела се е отронила. Когато отива да ревизира какво е положението на къщата, отваря входната врата и се натъква на гледката - голяма дупка.



Снимка: Община Смолян
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР