Кметът на Септември Марин Рачев е привлечен като обвиняем и

...
Кметът на Септември Марин Рачев е привлечен като обвиняем и
Коментари Харесай

Документи на ДАНС намерени в нощното шкафче на кмета на Септември

" Кметът на Септември Марин Рачев е притеглен като обвинен и има избрана мярка парична гаранция в размер на 250 000 лева Към наказателна отговорност е привлечено и второ лице, също чиновник на община Септември. Привлечен е за документни закононарушения, избрана му е мярка парична гаранция в размер на 10 000 лева "
Това съобщи на брифинг ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев.

В отговор на информацията, че в общината са нахлули доста служители на реда, Гешев посочи, че в никакъв случай не се е работило с толкоз малко полиция. Това е съзнателно. Имало е чиновници на новата антикорупционна конструкция, на профилираната прокуратура, бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор.

" В нощното шкафче на кмета се откриха информации от ДАНС, които съгласно мен няма пояснение за какво се намират там или най-малко не законово пояснение, които касаят локалните избори от 2015 година за кметове и общински съветници. В тях се съдържа информация за извършени дейности на държавните правоохранителни структури - в тази ситуация ДАНС, по направление пазаруване на гласове. Така, че очевидно с чисто научна цел, бъдещият кмет на Септември се е интересувал, допустимо е да написа дисертация, не съм осведомен. Явно е събирал информация с цел да увеличи общата си просвета ", съобщи още Гешев.

Той заяви, че е открит следващия бележник, в който има бележки за разценки за всяка компания, която ще се ревизира и за която се счита, че има индикация, че е обвързвана с родословното дърво на кмета на Септември. Там са разказани компаниите, суми на публични поръчки, облаги, които ще се обясняват.

Гешев заяви, че във втората братовчедка на кмета Рачев са открити опорни точки- при какъв въпрос, какъв отговор да се даде. Въпросната братовчедка е обвързвана с въпросните компаниите.

Шефът на профилираната прокуратура съобщи, че има данни за ОПГ, само че това ще преценяват наблюдаващите прокурори.

Относно обвиненото длъжностни лице, Гешев посочи, че е обвързвано с контрола върху строително-монтажни работи (СМР), който е трябвало да реализира. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР