Кметът на село Ветрен дол Димитър Христосков подаде жалба за

...
Кметът на село Ветрен дол Димитър Христосков подаде жалба за
Коментари Харесай

Кмет на наше село подаде жалба за дискриминация

Кметът на село Ветрен дол Димитър Христосков подаде тъжба за дискриминация от община Септември. Той твърди, че общинското управление освен е понижило заплатата му, само че и преднамерено лишава обитаемото място от средства за естественото действие на съществени действия там. След разглеждане на проблема е формирано дело в административния съд, заяви БНР.

В жалбата до Комисията за отбрана от дискриминация Димитър Христосков, който е няколко мандата кмет, показва, че заплатата му е понижена от 1250 лв. на 790 лв.. За последните шест месеца кметството е получило 100 лв., с което се блокира всяка самодейност за развиването на селото.

Причината е спор с общинското управление, защото на последните предварителни избори за кмет в селото той е повдигнат от опозиционна партия, като преди този момент бе отхвърлен от кметския пост поради незакрита компания, която не е функционирала от 2008 година.

Делото е планувано за 8 февруари в софийския административен съд. Целта на сигнала е да се провокират законови промени за повече автономия на кметствата в селата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР