Кметът на санданското село Джигурово Александър Мицев, който бе привлечен

...
Кметът на санданското село Джигурово Александър Мицев, който бе привлечен
Коментари Харесай

Пуснаха под парична гаранция кмет, обвинен за купуване на гласове

Кметът на санданското село Джигурово Александър Мицев, който бе притеглен като обвинен за пазаруване на гласове на изборите, към този момент е с парична гаранция от 1000 лева

Това дефинира тричленен състав на Окръжен съд- Благоевград, който анулира наложената преди седмица от Районен съд-Сандански мярка „ домакински арест “ след тъжба на отбраната. Мотивите за изменение на мярката в по-лека на благоевградските магистрати са, че не съществува заплаха той да се укрие или извърши друго закононарушение, прецизира struma.bg.

Така 38-годишният кмет, определен от Вътрешна македонска революционна организация, към този момент ще може да се върне на работното си място, другояче трябваше да го прави от вкъщи си. Всъщност той е в 20 дневен отпуск, който ще бъде преустановен и от понеделник се връща в кабинета са в кметството на село Джигурово, сподели Александър Мицев пред кореспондент на „ Струма “. Паричната гаранция ще бъде приведена на следващия ден по банковата сметка на съда, добави юрист Иван Чолаков, който е зает със отбраната му.

Както към този момент писахме, кметът бе задържан на 14 ноември и упрекнат за пазаруване на гласове по свидетелските показания на татко и наследник от село Джигурово, които били близки до предходния властник. Адвокат Иван Чолаков съобщи, че в хода на следствието ще направи искане да бъде осъществена психиатрично-психологична експертиза на очевидците татко и сина-Николай и Димитър Шекерови, защото съгласно него били с интелектуални дефицити и надали осъзнават, че с показанията си пред проверяващите се самоуличили в закононарушение. Бащата твърдял, че кметът му е дал 50 лева с цел да упражни правото си на глас. Синът пък споделил, че той изискал от кмета да му заплати по 50 лева на него и на жена му, като си правил сметка на нея да и даде 30 лева, а 20 лева да задържи за себе си. Пари за гласоподаване обаче по този начин и не получил.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР