Кметът на Русе Пенчо Милков награди Теодор Цветков за рекордното

...
Кметът на Русе Пенчо Милков награди Теодор Цветков за рекордното
Коментари Харесай

Кметът на Русе награди Теодор Цветков, който плувал 71 часа без прекъсване в езеро

Кметът на Русе Пенчо Милков награди Теодор Цветков за рекордното му 71-часово плуване във водите на езерото в Лесопарк „ Липник “. Плувецът, прочут със своите дела, получи статуетка „ Русе “ и икона на Св. Георги Победоносец - знак на мощ и покровител на Русе.

„ Герой не е този, чиито мускули са най-големи, а този, който е отдал живота си на нещо по-голямо от себе си. Благодаря ти, че непрекъснато показваш на мен и на всички русенци какъв брой велика е човешката воля ”, сподели кметът.

Той изрази убеденост, че подвизите на Теодор Цветков ще оставят ярка диря в историята на града.

Плувецът разкри компликациите, които е претърпял по време на следващото си предизвикателство. Най-тежкият миг е бил, когато е получил тресчица поради ниската температура в езерото. Благодарение на своя екип, стоял неразделно до него, е съумял да се оправи с психическото и физическо безсилие.

В последните часове от своя маратон русенецът е имал нужната мощ да издържи и плануваните 72 часа, само че медицинските лица са изискали да спре час по-рано поради бурята, разразяваща се по това време над Николово и покрайнините. Въпреки това Теодор съумява да реализира своята цел и да сложи връх на Гинес. В момента той и екипът му чакат формалното мнение от международната организация, което лишава техническо време.

Цветков описа и за идната си идея. Желанието му е да преплува Мраморно море, като по този метод да сплоти българския и турския народ, показвайки че всички сме равни, без значение какъв език приказваме и каква религия изповядваме.

Теодор Цветков изрази признателност към кмета и цялата общинска администрация за безрезервната поддръжка през трите дни на неговото предизвикателство на езерото „ Липник “.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР