Кметът на Русе отличи първия Спортист на месеца“ от спортното

...
Кметът на Русе отличи първия Спортист на месеца“ от спортното
Коментари Харесай

Състезател по борба е първият спортист на месеца в спортното училище в Русе

Кметът на Русе отличи първия „ Спортист на месеца “ от спортното учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ в града, оповестиха от Общината. Това е Дениз Хълми от клуб „ Юнак-Локомотив “. 

Единадесетокласникът завоюва златен орден на Държавното персонално състезание по свободна битка за юноши в категория до 61 кг.

„ Нека това е едвам началото на спортните ти триумфи “ , поздрави го кметът и му пожела занапред името му да носи мотиви за горделивост на фамилията, клуба и на всички русенци.

Дениз е родом от село Прелез, област Разград, и тренира битка от 6 клас . След отличното си показване на шампионата той влиза в Националния младежки тим . Желанието му е да продължи висшето си обучение в Русенския университет или в Националната спортна академия.

Инициативата за ежемесечното награждаване на един изявен възпитаник от профилираното учебно заведение е на новия шеф Евгени Недев и бе подкрепена от Общината.

Целта е да се отличават освен потвърдени в спорта състезатели , само че и тези, които са посочили отлични резултати в образователния развой.

„ Това е един отличен метод да бъде почетен трудът на младите спортисти “ , сподели треньорът на Дениз Валентин Ангелов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР