Кметът на район Централен“ Георги Стаменов ще направи днес първа

...
Кметът на район Централен“ Георги Стаменов ще направи днес първа
Коментари Харесай

Започва реконструкцията на „Дондуковата градина” в Пловдив

Кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов ще направи през днешния ден първа копка на дълго чаканата реорганизация на най-стария парк в Пловдив - Дондуковата градина.
Прочетете още
Символичният старт на ремонта ще бъде даден  в 10,30 часа.

 „ Дондуковата градина “  вече е заградена и чака дейностите, като сумата там е близо 4 млн. лв.. Възложител е Георги Стаменов, който избра консорциум с водещ участник „ Ай Ди Ел “.

Финансирането е също през Фонд за устойчиви градове, като този план замести пробива на Водната палата.

Според плана ще бъде сменена изцяло подземната инфраструктура, ще бъдат построени на две нови детски площадки. Ще бъдат понижени габаритите на алеите и увеличени зелените площи. В центъра на площадчето, където е цветарникът, е проектирано водно огледало с огромен шадраван. На мястото на шадраваните на основната алея пък ще бъдат засадени цветя и декоративни шубраци. Зеленината ще се обогати с нови растителни и дървесни типове, планувани са и арки от рози за ритуали навън.

Планира се и възобновяване на съществуващата беседка, която ще има връзка към Природонаучния музей и ще се употребява в бъдеще за разнообразни лекционни и просветителни занимания на деца и възрастни. Ще бъде построена отводнителна и поливна система. Градината ще е налична непрекъснато след бурната социална реакция против желанието на Общината тя да бъде оградена с висока железна ограда. В последна сметка това отпадна от плана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР