Кметът на пловдивския район “Северен” остава в ареста, помагачът му

...
Кметът на пловдивския район “Северен” остава в ареста, помагачът му
Коментари Харесай

От последните минути: Спецсъдът посече кмета Ральо Ралев

Кметът на пловдивския регион “Северен” остава в ареста, помагачът му Иван Делевски излиза на независимост против 60 хиляди лв.. Това реши Специализираният углавен съд в София. Според магистратите има задоволително доказателства, че двамата са съпричастни към закононарушенията, за които са упрекнати.

Според прокуратурата Ралев е принудил основния проектант на общината да изиска 60 000 лв. от локален строителен бизнесмен против позволение за градеж на 4-етажен блок. Негов медиатор пък бил Делевски, който е и непосредствен другар на кмета и фамилията му. В заседателната зала един от бранителите на Ралев юрист Христо Ботев изясни, че в нито един от парцелите или собствеността на кмета не са открити уличаващи го доказателства. Освен това не той е хванат с белязани пари и в случай че в действителност е бил забъркан прокуратурата е можела да изчака маркираните банкноти да бъдат предадени на клиента му, оповестява TrafficNews.bg.

Припомняме, че Ралев и Делевски бяха арестувани при спецакция на 30 май. Преди към 5 месеца строителен бизнесмен изискал позволение за градеж. Главният проектант на общината обаче почнал да го мотае, като в следствие му предложил разнообразни разновидности да си заплати. Строителният бизнесмен подал сигнал до премиера Бойко Борисов, а той надлежно до спецпрокуратурата и КПКОНПИ.

Така пет месеца Ралев и неговия другар били подслушвани, а съгласно прокуратурата в СРС-та има задоволително доказателства, че двамата са упражнявали напън над основния проектант, а в следствие било неизбежно и той да изиска рушвет от строителния бизнесмен. В деня на арестите предприемачът трябвало да отиде с сътрудника на Ралев - Иван Делевски до обмен бюро, с цел да смени предадения рушвет, който бил в размер на 60 хиляди лв.. Идеята била, в случай че инцидентно парите са маркирани те да бъдат сменени с валута и по този начин маркираните банкноти да не бъдат в тях. До промяна на парите обаче по този начин и не се станало. Основен очевидец по делото е строителният бизнесмен Здравко Ангелов. В залата Ралев и Делевски не се погледнаха и не размениха нито дума.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР