Кметът на Пловдив Иван Тотев постави капсула на времето на

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев постави капсула на времето на
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив постави капсула на времето на площад Централен

Кметът на Пловдив Иван Тотев сложи капсула на времето на Римския конгрес на площад "Централен ", оповестиха от пресцентъра на общината.

Посланието към бъдещите генерации, сложено в специфичната капсула, гласи: "Завещавам Ви да пазите и обичате града ни, както ние го вършим ". В нея с изключение на информация за живота в Пловдив, къса история, административно устройство, икономическо развиване е сложено още почетен плакет, сребърна монета от специфичната емисия на Българска народна банка във връзка Европейска столица на културата, изображение на признака на града - Античен спектакъл, карта, трикольор, обичайната мартеница, фотоси.



Капсулата е направена от специфична сплав, от която се вършат снарядите 155. Надявам се тя да устои на времето и след години, когато се отвори, да даде визия за града като цяло, е показал още Тотев. В информацията, която е отпечатана на специфична полимерна неразградима хартия, е обяснено още за актуалната реорганизация на площада и хората, които взели участие в нея - ръководителите на плана, археолозите, архитектите, инженерите. Капакът на капсулата се затваря херметически, тъй че да защищити предметите вътре в нея.



Това не е първата капсула на времето за бъдещите генерации, която се слага на знакови места - такава е сложена от кмета Божидар Здравков в основата на градежа на халите, под паметника на Гюро Михайлов от кмета Томасян. За да бъде обозначено мястото на нашата капсула, от горната страна ще има плоча с надпис, се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР