Кметът на Пазарджик Тодор Попов пледира за срочно процедиране на

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов пледира за срочно процедиране на
Коментари Харесай

Тодор Попов: Околовръстният път трябва да влезе е дневния ре...

Кметът на Пазарджик Тодор Попов пледира за срочно действане на новата поръчка за спрения от „ Агенция пътна инфраструктура” план за околовръстен път на регионалния център. Припомняме, че единствено преди няколко дни министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова съобщи от парламентарната естрада, че ревизираната социална поръчка е на стадий правене на документи за процедурата за възлагане.

„ Западният околовръстен път е значимо да бъде изработен. Кой и за какви пари ще го прави мен, а допускам и моите съграждани не ги интересува. Това е ангажимент на АПИ, която си прави заданието, избира си реализатор и така нататък Ние обаче ще държим този обход да стане факт”, съобщи Попов.

Относно ироничните подмятания за километража на пътя и крайната цена по първичния план Тодор Попов показа, че това изобщо не е просто инженерно оборудване.

„ Проектът планува естакада, която стартира от Главиница и излиза на Звъничевско шосе. След това има да се вършат два моста, тъй като минават канали и връзки, планувани са и две „ детелини”, с които ще става качването на пътния трафик от Пазарджик. Сложно е. Не е като да опънеш едни шест километра и нещо по права линия и да кажеш, че е готово. И тия сметки са направени от съответните специалисти. Този път е значим, както за Пазарджик, по този начин и за региона. И аз ще продължа да упорствам, без значение от конюктурата – краткотрайна или по-късно непрекъсната централна власт, планът да им влезне в дневния ред.

Ако въпросът ни се неглижира още наесен ще застана с името си и ще помоля нашите съграждани да ме поддържат в напъните ни да бъдем чути”, безапелационен бе кметът на Пазарджик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР