Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в града,

...
Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в града,
Коментари Харесай

Отава обяви извънредно положение заради протестите срещу ковид мерките

Кметът на Отава Джим Уотсън разгласи изключително състояние в града, което да помогне за справяне с невижданите 10-дневни блокади от протестиращи водачи на камиони, който сковаха канадската столица, съобщи Ройтерс.

" (Мерките) отразяват сериозната заплаха и опасност за сигурността и сигурността на жителите, които основават продължаващите демонстрации, и акцентират потребността от поддръжка от други институции и клонове на държавното управление ", уточни в изказване кметът.

Уотсън, който по-рано през днешния ден се оплака, че стачкуващите са повече на брой от служителите на реда и управляват обстановката, не даде детайлности за това какви ограничения може да наложи.

Протестът, наименуван " Конвой на свободата ", стартира като придвижване против въведеното от канадските управляващи условие за имунизация на преминаващите границата със Съединени американски щати водачи на камиони, само че прерасна в по-широка демонстрация на неодобрение срещу публичните здравни ограничения и държавното управление на премиера Джъстин Трюдо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР