Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков днес подписа първите

...
Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков днес подписа първите
Коментари Харесай

Първият подписан договор за подмяна на отоплителни уреди е със социална институция във Видин

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков през днешния ден подписа първите контракти с претенденти, утвърдени за приемане на екологични отоплителни уреди по план „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин “.

„ След доста старания, няколко правосъдни борби и многото спекулации, на които бяхме очевидци през последните месеци, съм извънредно щастлив, че стартира подписването на контракти с над 2900 видински фамилии “, сподели кметът доктор Ценков.

Той акцентира, че този план дава късмет на голям брой видински жители да получат съвременни екологични отоплителни устройства, с които да заменят старите уреди на дърва и въглища. Това е и значима стъпка към постигането на един от целите за общинското управление – Видин да бъде измежду градовете с най-чист въздух, уточни кметът. Д-р Ценков благодари на общинските чиновници за полаганите големи старания. И съобщи, че мощно стимулираният екип, който е образуван в Общината, е съдействал за това Видин да изпреварва други общини, изпълняващи сходни планове. Кметът изрази вяра, че актуалният план ще бъде надграден и през идващия програмен интервал на Европейския съюз, тъй че битката за по-чист въздух да продължи и отсега нататък.

Общо над 2900 претенденти бяха утвърдени по първата покана за набиране на заявки за замяна на отоплителни уреди. През миналите три седмици чиновници на администрацията се свързаха с всички заявители, с цел да ги поканят за подписване на договорите. Подписването се реализира по прелиминарен график, който е оповестен и на интернет страницата на Общината. Първият подписан контракт бе с Людмила Кежова, ръководител на Регионалното сдружение за поддръжка на лица с умствени усложнения (РДПЛУЗ). „ Този план с изключение на екологична, има и обществена страна. Добавената стойност на плана е, че в три от нашите предпазени жилища, в които живеят по шест души с умствени усложнения, следва замяна на отоплителните уреди. Така на хората, за които се грижим, ще им бъде по-топло, по-уютно и ще се усещат в действителност в фамилна среда “, съобщи след подписването Любка Александрова, шеф на РДПЛУЗ.

Ръководителят на плана инж. Румен Лилов изясни, че се планува подписването на договорите с утвърдените по първата покана заявители да завърши до 4 април. След 10 април жителите ще могат да получат своите екземпляри в Центъра за административно обслужване. Той прикани хората да наблюдават интернет уеб страницата на Общината, където навреме се разгласява настоящата информация, обвързвана с дейностите по плана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР