Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров връчи днес на

...
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров връчи днес на
Коментари Харесай

Община Стара Загора дари модерен анестезиологичен апарат

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров връчи през днешния ден на УМБАЛ „ Проф.д-р Стоян Киркович “ подаяние на съвременен анестезиологичен уред, с функционалности на натоварен респиратор. Апаратурата е закупена с част от постъпилите средства в особено основаната, напролет, дарителска сметка на община Стара Загора за битка с COVID-19.

„ Апаратът, който даряваме през днешния ден е значим и за пациентите, и за лекарите, и за медицинските екипи, които са поели грижата за здравето и за избавяне на човешкия живот. Апаратът има витално спасяваща функционалност и през днешния ден при битката с ковид, само че ще може да се употребява и след края на пандемията “ – сподели кметът Живко Тодоров. От думите му стана ясно, че и през идната година ще продължат дейностите за закупуване на още апарати. Тодоров е безапелационен, че задачата е даване на по-качествена грижа за пациентите. Градоначалникът благодари на всички, които се включиха в битката с пандемията като се включиха в дарителската акция.

Припомняме, че през месец април с решение на Общински съвет Стара Загора бяха отпуснати 60 хил.лева за закупуването на високия клас анестезиологичен уред на марка Mindray, който да бъде дарен на най-голямото лечебно заведение в района. Дареният уред за упойка е с двойно приложение и болничното заведение има нужда от повече такава техника.

 

Апарати от този тип се употребяват в операционните зали, само че при нужда и в Клиниката по реанимация за лекуване на пациенти, които имат потребност от интубиране и дихателна реанимация, добави изпълнителният шеф на УМБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович “ проф. Йовчо Йовчев.

При връчване на дарението участваха още зам.-кметът на община Стара Загора Жилена Желева и лекари от Клиниката по упойка и интензивно лекуване, които ще работят с апаратурата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР