Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров отличи с почетна

...
Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров отличи с почетна
Коментари Харесай

Община Стара Загора награди балканската шампионка Даяна Стойчева

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров отличи с почетна грамота Даяна Стойчева, която преди дни завоюва купата по битка на Балканското състезание за момчета и девойки U15 в Серес, Гърция.

" Искам да поздравя Даяна и нейните треньори за големите триумфи, които за тази крепка възраст реализира. Тя завоюва безапелационна победа на Балканиадата. Искам да и пожелая да е жива и здрава, да няма травми, тъй като това е най-важното за един играч ", приветства кметът Стойчева. Той добави, че с цел да бъде добър един състезател би трябвало да се лиши от част от персоналния си живот.

Тодоров уточни, че Стара Загора е град с обичаи в битката.

Пред състезателката следва Европейско състезание е Будапеща. По време на него тя ще се бори за златния орден.

" Даяна е в доста положително положение. Балканиадата беше част от подготовката ѝ за Европейското състезание. Клубът на „ Борое “ сега има една от най-хубавите бази в България. Имаме доста положително ядро измежду юношите, които са състезатели по битка “, сподели треньорът Диан Динчев.

Стойчева е ученичка на Спортно учебно заведение " Тодор Каблешков " в Стара Загора. Занимава се с битка от 5 години, а преди този момент е упражнявала спортна гимнастика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР