Кметът на Община Септември Марин Рачев е освободен от ареста

...
Кметът на Община Септември Марин Рачев е освободен от ареста
Коментари Харесай

Иван Гешев: Кметът на Септември е имал информация за готвената спецакция

Кметът на Община Септември Марин Рачев е освободен от ареста под парична гаранция в размер на 250 000 лева Това заяви на ексклузивен брифинг ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев. Срещу Рачев са повдигнати обвинявания за умишлена занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби.

Към наказателна отговорност е наведен и чиновник на общината. По отношение на него също е избрана мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер 10 000 лв..

По отношение на митингите в отбрана на кмета, каквито имаше през днешния ден в Септември Иван Гешев разяснява, че „някои от публичните реакции в града са елементарно обясними“. По думите му, в касата на кмета са открити документи от ДАНС, свързани с пазаруване на гласове в общината по време на последните локални избори.

Открит е и бележник с бележки с разценки за компании, които евентуално са свързани с родственици на кмета и с източването на пари от общината. При претърсванията са открити и счетоводните документи на всички свързани с кмета сдружения. „Няма да се учудите, че всички те бяха на едно място, при един счетоводител“, разяснява Гешев.

По думите му, кметът е имал информация за готвената спецакция и се е опитал да се приготви за нея, само че не е съумял. Някои от разпитваните лица пък отговаряли с „опорни точки“ на въпросите по време на разпита.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР