Кметът на община Опан Генчо Колев обяви със своя заповед

...
Кметът на община Опан Генчо Колев обяви със своя заповед
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в пет села в Старозагорско

Кметът на община Опан Генчо Колев разгласи със своя заповед отчасти бедствено състояние на територията на община Опан в следните кметства и кметски наместничества: с. Опан, с. Бяло поле, с. Васил Левски, с. Тракия и с. Бял извор. От 20 ч. на 2 юни е въведен в осъществяване Общинският проект за отбрана при бедствия, част втора – „ План за деяние при пораждане на наводнения “, оповестиха от регионалната администрация, представени от БГНЕС.

Бедственото състояние бе въведено поради интензивните превалявания в региона, почнали към 16 ч. на 2 юни. Те предизвикаха наводнения в домовете на доста хора и в селскостопански постройки. Силният вятър е съборил дървета, има залята от водата инфраструктура, преливащи дерета.

Със същата заповед се не разрешава влизането, пребиваването и придвижването на МПС в региона на бедствието, с изключение на тези на екипите от единната избавителна система и тези за продоволствено доставяне на популацията. Задължават се кметските наместници при продължаващо повишаване на водата в деретата в границите на селата да провеждат краткотрайно изваждане на застрашеното население и настаняването му в подобаващи жилища.

Срокът на деяние на кметската заповед е до 20 ч. на 6 юни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР