Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов определи със своя заповед

...
Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов определи със своя заповед
Коментари Харесай

Определиха границите на районите за сметосъбиране в Мездра

Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов дефинира със своя заповед границите на регионите, в които ще се прави проведено сметосъбиране и честотата на сметоизвозване на твърди битови боклуци. Документът влиза в действие от 1 януари 2021 година
Ето и цялостния текст:

ЗАПОВЕД №658/ 20.10.2020 година

На съображение член 44, алинея 2 от ЗМСМА, член 63, алинея 2 от Закона за локалните налози и такси и по отношение на член 15, ал.2 от Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на Общински съвет - Мездра, считано от 01.01.2021 година

О П Р Е Д Е Л Я М:

Границите на регионите на предлаганите услуги по член 14 от Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Мездра в съответния регион и честотата на сметоизвозване, както следва:

1. Вид на предлаганите услуги:

1.1. Събиране и превозване на битови боклуци до уреди и съоръжения за тяхното третиране;

1.2. Третиране на битовите боклуци в уреди и инсталации;

1.3. Поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане, за всички физически и юридически лица на територията на общината:

1.3.1. В обитаемоте места - зимно и лятно поддържане непорочност на улици, тротоари, автобусни спирки, площади, паркове, градинки, детски площадки, зелени площи и други площи, предопределени за публично ползване;

1.3.2. Извън обитаемоте места - зимно и лятно разчистване на локалните пътища, автобусни спирки, отбивки и т. н., разчистване на нечисти терени и други действия по поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане.

2. Граници на регионите:

2.1. Такса за събиране и превозване на битови боклуци, за неутрализиране на битови боклуци в депа и за непорочност на територии за публично прилагане се събира за недвижими парцели на физически и юридически лица в урбанизираните територии на обитаемоте места (обхванати от строителните им граници, избрани с организационен план) и поземлени парцели в м. „ Острога “, землище на с. Дърманци, за които има влезнал в действие Подробен организационен проект, като се изключи:

2.2. Незастроени парцели (УПИ и ПИ) в урбанизираните територии на обитаемоте места (обхванати от строителните им граници, избрани с организационен план) на територията на община Мездра.

3. Такса за неутрализиране на битови боклуци в депа или други уреди за битови боклуци и за непорочност на територии за публично прилагане се събира за:

3.1. Посочените в т. 2.2. имоти;

3.2. Застроени парцели отвън урбанизираните територии на обитаемоте места (обхванати от строителните им граници, избрани с организационен план) в община Мездра.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР