Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 2 юни 2022

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 2 юни 2022
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч се срещна с гостуващи в града творци от Куманово

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 2 юни 2022 година се срещна с гостуващи в града създатели от Куманово, Северна Македония.

Поводът е представлението „Драма изгубена во времето“ на Театър Куманово, което ще се играе от 18 часа на сцената на ловешкия спектакъл. Гостите бяха в състав Сашо Тодоровски – шеф на Национален център за просвета „Трайко Прокопиев“ в Куманово, актьорите Горан Илиќ и Кети Дончевска Илиќ, семейство, и сценографът Крсто Богојевски. От Ловешкия трагичен спектакъл участваха шефът Биляна Петрова и зам.- шефът Влади Винев, в диалогът взе присъединяване и зам.-кметът на общината Венцислав Христов.

Кметът Корнелия Маринова напомни, че тъкмо преди година в Ловеч са гостували група македонски писатели, сред тях и Сашко Насев, който е написал „ Драма изгубена во времето “ по претекстове на „ Темносино, речиси црно “ от Танасис Валтинос.

Ние държим на културните контакти сред нашите нации и в този смисъл поддържаме всяка самодейност, акцентира кметът на Ловеч. Набелязани бяха хрумвания за бъдещи взаимни прояви. Сред тях е вероятно посещение на нова ловешка режисура на фестивала на комедията в Куманово, където през есента се събират заглавия от прилежащи страни.

Сашо Тодоровски насочи покана към Корнелия Маринова да гостува в македонския град и да открият контакти с локалната администрация.

За вечерното зрелище в Ловеч се чакат да дойдат писателят Сашко Насев и режисьорът Владлен Александров, заяви Биляна Петрова. Срещата приключи с замяна на протоколни дарове и пожелания за триумф пред ловешката аудитория.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР