Кметът на община Кричим Атанас Калчев издаде заповед на местно

...
Кметът на община Кричим Атанас Калчев издаде заповед на местно
Коментари Харесай

Община Кричим първа въвежда зелен сертификат за служителите



Кметът на община Кричим Атанас Калчев издаде заповед на локално равнище, съгласно която чиновниците и служащите в администрацията на Община Кричим ще имат достъп до работните си места единствено със зелен документ за имунизирани и преболедували или негативен резултат от извършено до 72 или  48 часа проучване. 

Това оповестиха от администрацията и прецизираха, че ограниченията са съобразени със заповедта на здравния министър. 

Кметът Калчев разяснява, че по всяка възможност ще има опити за опозиция и бойкот на въведените наложителни условия, само че всеки следва да е наясно, че ограниченията са наложителни и следва да се извършват, още повече при съществуването на дадени 3 вероятни разновидността. 

За тези, които изрично отхвърлят и 3-те разновидността, следва да имат пред тип, че по отношение на тях ще бъдат приложени административните ограничения по смисъла на Кодекса на труда и Закона за държавния чиновник, още повече че за 2021 год. се сътвориха и законови предпоставки до 90 дни неплатен отпуск да се зачитат за трудов стаж, показва още Калчев.

На фона на тази извънредно притеснителна обстановка, укоримо е държанието на огромна част от жителите на Кричим, които демонстративно отхвърлят да извършват въведените по силата на Закона за здравето и заповедите на министъра на опазването на здравето краткотрайни противоепидемични ограничения “, показва Калчев.

Той прецизира, че е издал заповедта съгласно компетенциите му като кмет на община и с вменените му по силата на Закона за здравето и Закона за локалното самоуправление и локалната администрация отговорности по повод запазване живота и здравето на популацията. 

В администрацията е основана нужната организация и пропускателен режим за достъп до работните места посредством осъществяване на инспекция за съществуването на най-малко 1 от нужните документи, категорично посочени в заповедта на министъра от 19.10.2021 година

" Не може да чакаме и да вменяваме обвързване, че единствено страната е длъжна да се грижи за нашето здраве, а ние самите да не го вършим, даже в противен случай – да се оставяме в ръцете на ориста и каквото дойде… Всички ние дружно и всеки един по настрана е задължен да се грижи за личното си здраве и това на близките, тъй като единствено по този начин ще оцелеем в тази борба, която водим с пандемията COVID-19 ", безапелационен е кметът на община Кричим..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР