Кметът на Община Казанлък посрещна в кабинета си Негово превъзходителство

...
Кметът на Община Казанлък посрещна в кабинета си Негово превъзходителство
Коментари Харесай

Розата и Казанлък - още една топла връзка на приятелство от България към Япония

Кметът на Община Казанлък посрещна в кабинета си Негово превъзходителство Нарахира Хироши, ексклузивен и пълномощен дипломат на Япония в България от лятото на тази година. Той изрази удовлетворението си от основаните положителни връзки на Казанлък с Фукуяма, Мунаката, Хирошима и изрази вяра, че те ще се развиват.
Посланик Нарахира показа, че е мощно впечатлен от историята на Казанлък след посещаване на културни забележителности в Долината на розите и на тракийските царе. " Въпреки комплицираната конюнктура в този момент, ние имаме доста положителни контакти, които би трябвало да продължим! ", съобщи Нарахира Хироши. " Отношенията сред двете страни имат дълга история, само че към този момент у нас се загатва освен киселото мляко, само че и розата и Казанлък ", означи новият дипломат на Япония в България.

Кметът на Община Казанлък приветства високопоставените посетители и изрази наслада, че ще работят дружно в идващите години. Галина Стоянова обърна внимание, че те ще бъдат разнообразни: " Защото връзките би трябвало да се пренасочат в друга форма, поради рецесията с COVID-19, ние би трябвало да намерим метод да се сближаваме и да поддържаме тези положителни контакти в разнообразни форми ". Тя благодари за извършената видеовръзка, посредством която Казанлък и Фукуяма споделиха своите Празници на розата. Кметът на Казанлък разяснява: " Този продан, който направихме беше потребен, с цел да е ясно, че мостовете сред градовете Казанлък и Фукуяма не престават да съществуват в новите условия. Въпреки COVID-19 би трябвало да се научим да поддържаме и продължим другарските си връзки! ", съобщи Кметът на Казанлък Галина Стоянова.
" Горди и щастливи сме, че имаме такова положително другарство с Мунаката! ", показа Галина Стоянова и предложения кмета на Мунаката госпожа Мисако да участва на идващия Фестивал на розата в Казанлък. Кметът изрази страдание за невъзможността да бъде осъществена основаната организация за отбелязване на 20-годишния празник от началото на връзките сред Мунаката и Казанлък и даде обещание, че предложенията сред тях ще бъдат осъществени под подобаваща форма. " Връзките сред Мунаката и Казанлък са доста мощни и прочувствени. Те се реализират през Посолството на Япония у нас, само че мостът сред тях е Почетният жител на Казанлък Христо Стоянов, за което употребявам случая да му благодаря ", акцентира Кметът на Казанлък.
На посланика на Япония Нарахира кметът на Казанлък предложи основаването на общи планове с посолството и обърна внимание на дългогодишната традиция посланикът на Страната на изгряващото слънце у нас да бъде почетен ръководител на състезанието за Царица Роза.
Двете страни в срещата се схванаха да намерят и подобаващ метод за реализиране на плануваното побратимяване сред учебни заведения – ППМГ " Никола Обрешков " и японско учебно заведение от Мунаката, което също бе отсрочено поради пандемията. " Много ни се желае това да не се случва виртуално, а да го създадем действително в непосредствен миг в идната година ", пожела Галина Стоянова.

" Връзките на нашия град с Фукуяма, Мунаката, Хирошима за нас са от изключителна значимост като град, който има доста побратимени градове, Вие ще видите и витрината за връзките ни с целия свят, когато няма граници за другарството и за традициите. Градовете от Япония са освен това от контакти и побратимяване ", показа мнението на посланика на Япония Кметът на Казанлък. " Защото сред нашите два народа в действителност има освен това като прочувствена връзка! ", описа кметът на Казанлък. " Нашите връзки би трябвало да бъдат освен в областта на културата и образованието, само че и в областта на стопанската система ", бяха единомислещи участниците в срещата.
Негово превъзходителство Нарахира означи: " Трябва да търсим нова посока на нашите връзки! ". Той цитира японска сентенция, съгласно която " След тежко време идват хубави дни! ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР