Кметът на община Димитровград Владица Димитров заяви, че се увеличават

...
Кметът на община Димитровград Владица Димитров заяви, че се увеличават
Коментари Харесай

Нов граничен пункт между България и Сърбия - само за пътнически трафик

Кметът на община Димитровград Владица Димитров съобщи, че се усилват напъните за създаване на нов граничен пункт сред Сърбия и България в село Петачинци, който ще бъде от огромно значение за локалната стопанска система.

Граничният пункт, за който към този момент е направен градоустройствен проект, ще облекчи един от най-натоварените гранични пунктове в страната - Градина, изключително през летните месеци. Той ще улесни и притока на туристи от България, които посещават всеобщо този регион на страната, заяви РТС.
 Северна Македония и Сърбия откриха общ граничен пункт Северна Македония и Сърбия откриха общ граничен пункт
Премиерите на Северна Македония и на Сърбия Зоран Заев и Ана Бърнабич откриха през днешния ден общ граничен контролно-пропускателен пункт Табановце...

Този пункт е планиран единствено за пътнически трафик, а не за товарен. Той е от огромно значение, тъй като напролет и лятото този регион е извънредно прелъстителен за туристите, само че тогава става запушване на граничен пункт Градина, което пък отблъсква посетителите. Само на 50 километра е двумилионна София, което е сериозен туристически капацитет, акцентира Димитров.

По думите му, при неотдавнашното посещаване на президента на Сърбия Александър Вучич в този район е контрактувано да стартира интензивно осъществяването на целия план.

Планът за подробна регулация и урбанистичния план са приключени още през 2014 година Остава комисията, образувана от държавното управление на Сърбия, да показа своите условия за граничния пункт. Общината към този момент е получила писмо от Министерството на външните работи да продължи работата по планирането му, сподели още Димитров.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР