Кметът на Община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков посети

...
Кметът на Община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков посети
Коментари Харесай

Кметът на Бяла Слатина посети центрове за настаняване от семеен тип

Кметът на Община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков посети Центровете за настаняване от фамилен вид в града и село Бърдарски геран, оповестиха от локалната администрация.
Визитите са в осъществяване на план по Целева стратегия за подкрепяне просветителния развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги, делегирана от страната активност от резидентен вид и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас.
Основната цел на плановото предложение е да се окаже поддръжка на учащите деца и младежи от I до XII клас, настанени в обществените услуги, делегирани от страната активност от резидентен вид – Центровете за настаняване от фамилен вид в Бяла Слатина и с. Бърдарски геран и Преходното жилище в-Бяла Слатина, като им се обезпечи непрестанен развой на просветителните действия и се подкрепи тяхната автономия.
Дейностите по плана включват закупуване и даване на механически средства – компютърни конфигурации и преносими компютри с лицензиран програмен продукт, таблети, мултифункционални устройства и възнаграждение на месечни такси за интернет до 31.12.2020 година
С реализирането му ще се подкрепят просветителните действия на децата и младежите, консуматори на обществените услуги от резидентен вид и ще им се окаже поддръжка при асимилиране на образователния материал. Закупената техника и съоръжение ще им обезпечи непрестанен учебен развой, ще подкрепи тяхната автономия и ще се покачат възможностите за сполучливо довеждане докрай на образователната година. В резултат се чака децата и младежите от целевата група да усилят опциите си за придобиване на степен на обучение, да покачат възможностите си за реализация на пазара на труда и всичко това да способства за тяхното по-активно обществено включване.
Общата стойност на плана е 10 380 лева с включено Данък добавена стойност, като срокът за осъществяване е до 15.11.2020г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР