Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев награди най-добрите винари,

...
Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев награди най-добрите винари,
Коментари Харесай

Най-добрият винар в Асеновград за 2023 г. е Васил Аргиров

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев награди най-хубавите винари, създали вино от годишна продукция 2023 година Награждаването се състоя в навечерието на празника Трифон Зарезан. Конкурсът " Най-добро домашно вино ", проведен от община Асеновград, се организира за 32-ри път.
 
I-то място и огромната премия тази година бе отредено за асеновградчанина Васил Аргиров. Виното, с което той се състезаваше, е вид Мерло по Каберне Совиньон. Кметът на общината доктор Христо Грудев му връчи голямо буре и 400 лева Победителят получи и куп други дарове от компаниите, които поддържаха " Винария 2024 година ".
 
 Най-добрите винар в Асеновград дружно с кмета на общината доктор Христо Грудев Най-добрите винар в Асеновград дружно с кмета на общината доктор Христо Грудев Източник: Община Асеновград
На II място в състезанието се подреди Стамен Стоянов, с вино вид Каберне фран. Той получи 350 лева Наградата му бе връчена от зам.-кметът инж. Петър Петров. III място в класацията си заслужи Димитър Вълчев, с вино вид Мавруд. Наградата от 250 лева му бе връчена от зам.-кметът доктор Теньо Манолов. В категория " Бели виновност " отличник е Харалампи Желев от Асеновград, с вино вид Шардоне. Той получи 280 лева, като бе награден от ръководителя на Общинския съвет в града Иван Иванов.
 
 Конкурс за най-хубав винар в Асеновград Конкурс за най-хубав винар в Асеновград Източник: Община Асеновград
В категория " Вино Розе " победител е Николай Ангелов от с. Червен, с вино вид Розе. Неговата премия също е в размер на 280 лева и му бе връчена от секретаря на община Асеновград инж. Петър Иванов. В категория " Изкуствено ароматизирани виновност Пелини " I-то място си заслужи Жана Стоянова от Перущица, с вино вид Пелин. Наградата си от 280 лева майсторката получи от зам.-кметът Петров.
 
Носителят на шампионската купа за най-хубаво домашно вино от винарите отвън община Асеновград е Живко Аргиров от Първомай, с вино вид Каберне Совиньон. Наградата от 300 лева и буре му бе връчена от кмета на общината доктор Грудев. II място и 250 лева в същата категория си заслужи Костадин Колев от с. Марково, с вино вид Сира. А третата почетна позиция и премия от 200 лева бе избрана за Емануил Манев от Пловдив, с вино вид Мерло по Каберне Совиньон.
 
От няколко години община Асеновград присъжда и една специфична премия - " Никола Македонски " – за най-хубав домакински мавруд. Припомняме, че той беше винарят, който дълги години печелеше този конкурс. Кметът доктор Христо Грудев връчи премията на спечелилия Иван Иванов, гражданин на с. Крумово. По традиция, " Ротари клуб - Асеновград " подарява с буре " Най-младия финалист " в състезанието.
 
Тази година това е Румен Пергелов от Перущица, показал се с вино вид Розе. Не на последно място, премия връчи ресторант " Асеновец ", където всяка година се организира състезанието " Най-добро домашно вино ". Неговият притежател Кирил Донев подари буре на " Най-възрастния финалист ". В тазгодишното издание това е Димитър Павлов от Куклен, с вино Врачански мискет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР