Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс заяви на пресконференция, че

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс заяви на пресконференция, че
Коментари Харесай

Силно земетресение разлюля района Ню Йорк

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс съобщи на конференция, че той няма информация за ранени хора, само че прикани локалните поданици да вземат защитни ограничения, като заемат места под под кревати, при касите на порти или до вътрешни стена, в случай че усетят второстепенен трус. " Нормалното ежедневие на нюйоркчани би трябвало да продължи ", сподели Адамс.

38-годишната жителка на нюйоркския квартал " Бронкс " Чарита Уолкът съобщи пред Ройтерс, че е усетила труса като " застрашителен тътнеж в продължение на към половин минута ". " Беше като барабанен тон ", отбелязва тя.

Жители на Балтимор, Филаделфия, Бостън и други ситуирани наоколо градове също оповестяват, че са усетили разлюляване на земната повърхнина, показват АП и Ройтерс.

Днешният трус е най-силният, усещан в Ню Йорк от земетресението в щата Вирджиния от 2011 година с магнитуд 5,8, отбелязва Ройтерс. Агенцията напомня и земетресението с магнитуд от 6,9 от 1989 година, който разклаща град Сан Франциско, в щата Калифорния, и прекъснва финалите в Националната бейзболна лига на Съединени американски щати.

Земетресенията в източните американски щати се усещат на надалеч по-обширна територия, защото скалната основа е доста по-стара и по-твърда и по този начин сеизмичната вълна се придвижва (плъзга) по-далеч, означават от Геофизичния институт на Съединени американски щати, представени от Ройтерс. Скалната маса в западната част на Съединени американски щати е по-млада и съдържа повече разломи, които гълтам труса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР