Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви извънредно положение в

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви извънредно положение в
Коментари Харесай

Извънредно положение в Ню Йорк. Какво се случва в САЩ


Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс разгласи изключително състояние в мегаполиса поради хилядите латиноамерикански мигранти, които са докарвани с рейсове в града в последните месеци от южната граница на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Очаква се управляващите на града да похарчат 1 милиард $ за ръководство на потока от претенденти за леговище, съобщи Адамс. Над 17 000 мигранти са пристигнали в Ню Йорк от април до момента. Средно по пет-шест рейса с мигранти са дошли дневно в града от началото на септември. Само през вчерашния ден пък девет рейса са докарали латиноамерикански мигранти в Ню Йорк, акцентира демократът Адамс.
-->
" Нашето състрадание е безпределно, само че нашите запаси не са. Ние сме на ръба на пропастта ", съобщи Адамс, визирайки, че градът е изправен пред рецесия, а структурите за подслоняване на бежанци са подложени на огромен напън.

Извънредното състояние в града ще направи за управляващите по-лесно да координират дейностите си за по-бързо за справяне с миграционната вълна.

Губернаторът на Тексас Грег Абът, който е републиканец и се бори за преизбиране на изборите през ноември, уреди превозването с рейсове на над 3000 мигранти до Ню Йорк като част от целеустремено изпитание да се притегли вниманието върху рекордния брой мигранти, прекосяващи границата на Съединени американски щати с Мексико. Адамс обаче подлага на критика Абът, че не е предизвестил управляващите, че изпраща там тези мигранти.

Подобна тактика възприе и републиканският губернатор на щата Флорида Рон Десантис, който наскоро прати със аероплан към 50 мигранти до скъпия курорт Мартас Винярд в щата Масачузетс. Мигрантите в самолета споделиха, че са били подведени за къде летят.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР